Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Διά-λόγου



Στο χώρο της έκθεσης «Πτυχώνοντας μια πνοή», το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8μ.μ., οι ποιητές Δήμητρα Ιωάννου, Νίκος Κτιστόπουλος, Όλια Λαζαρίδου, Μανώλης Μπαμπούσης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Δανάη Σιώζιου και Μάριος Χατζηπροκοπίου θα διαβάσουν ποιήματά τους με θέμα την Απώλεια.


Η Δήμητρα Ιωάννου είναι συγγραφέας και διευθύντρια της λογοτεχνικής και εικαστικής πλατφόρμας “a glimpse of”. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Tears in the Fence, Datableedzine, Litmus, Blackbox Manifold. Από τις εκδόσεις Futura κυκλοφορεί το βιβλίο της “Μια θάλασσα από σόγια”. Περισσότερα στοιχεία: http://hotelrepestoire.wordpress.com



Ο Νίκος Κτιστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ και εργάζεται στο χώρο του διαδικτύου. Έχει δημοσιεύσει ποιήματα του στο περιοδικό Ποιητική και κριτικές στην Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας. Το πρώτο του ποιητικό βιβλίο θα κυκλοφορήσει μέσα στον 21ο αιώνα.



Η Όλια Λαζαρίδου αποφοίτησε από την σχολή του Θεάτρου Τέχνης (Καρόλου Κουν). Το 1986 πήγε στη Γαλλία όπου παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή του Α.Vitez. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους από τους νεώτερους σκηνοθέτες του Θεάτρου μας. Το 2007 κυκλοφόρησε μία ποιητική συλλογή με τίτλο «Η καρδιά και ο χωρίς καρδιά, Οι κυρίες του μυαλού». Έχει γράψει επίσης ένα θεατρικό έργο στο οποίο και πρωταγωνίστησε,το ''Κορίτσι Μπαταρία''. Απ' τις εκδόσεις Υποκείμενο κυκλοφορεί το ποιητικό της βιβλίο «Η προσευχή του Ελάχιστου».



Ο Μανώλης Μπαμπούσης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Σπούδασε αρχιτεκτονική και αναστηλώσεις στη Φλωρεντία και Ρώμη. Η δουλειά του επικεντρώνεται κύρια στους θεσμούς, τη μνήμη και το περιβάλλον. Χρησιμοποιεί τα μέσα της φωτογραφίας, σχέδια, κατασκευές, εγκαταστάσεις, ποίηση. Το 2013 παραιτήθηκε από καθηγητής της ΑΣΚΤ, όπου δίδασκε από το 1999, φωτογραφία.


Ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1976 και σπούδασε Πολ. Μηχανικός. Πρόσφατα έχει παρουσιάσει δουλειά του στα παρακάτω ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά και βιβλία: Futures: Poetry of the Greek crisis (Penned in the margins ed., 2015, UK), ΦΡΜΚ (τχ.2), Boscombe Revolution (iss.1, UK), Ποιητική (τχ.10, GR), aglimpseof (iss.11,12, GR), Literaturen Vestnik (BG), M58 (UK).Το "Μπρα ντε φερ" (εκδ. ΛάλονΎδωρ, 2015) είναι το δεύτερο βιβλίο ποίησής του. Είναι μέλος της ομάδας περφόρμανς "KangarooCourt"



H Δανάη Σιώζιου γεννήθηκε το 1987. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, Ευρωπαϊκή Ιστορία και Πολιτιστική Διαχείριση. Υπήρξε συνεκδότρια του περιοδικού Τεφλόν. Ποιήματα, άρθρα και μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά καθώς και σε ανθολογίες. Συμμετέχει σε διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις. Τα «Χρήσιμα Παιδικά Παιχνίδια» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες.



Ο Μάριος Χατζηπροκοπίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Γράφει και επιτελεί τα κείμενά του σε κοινό. Μεταφράζει από τα ισπανικά και τα πορτογαλικά. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στην ανθολογία Futures: Poetry of the Greek Crisis (2015) και σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Επιτελέσεις του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και φεστιβάλ (Ελλάδα, Σερβία, Γερμανία, Αγγλία, Βραζιλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: