Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΜετΑΤηΛΗθη


Μουσείο Πανουργιά, Άμφισσα.
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου. 19.00.


"ΜετΑΤηΛΗθη"

Μια σκηνική σύνθεση κίνησης και λόγου πάνω στο βιβλίο «Ο Τελευταίος Άνθρωπος» του Μωρίς Μπλανσό. Με τους Αποστόλη Αρτινό, Γιώργο Ευθυμίου, Δανάη Μανωλέσου και Δήμητρα Αγγέλου.

Ο Γιώργος Ευθυμίου ζει στην Αθήνα. Είναι σκηνοθέτης και visual artist. Παράλληλα ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες και τη συγγραφή.

Η Δανάη Μανωλέσου ζει στην Αθήνα. Εργάζεται στον βιομηχανικό σχεδιασμό ιατρικών συσκευών και παράλληλα ασχολείται με το butoh.

Η Δήμητρα Αγγέλου ζει στην Αθήνα. Είναι ποιήτρια. Έχει εκδόσει τις ποιητικές συλλογές «Στάζουν Μεσάνυχτα» και «Χέρια Παλίρροιας». Παράλληλα ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες.


"Αντάρτικο"
Του Δημήτρη Γκιούλου και Κωνσταντίνου Παπαπρίλη – Πανάτσα

Πρόκειται για έναν διάλογο που οι δυο συγγραφείς δημιούργησαν από κοινού και αποτυπώνει τις ποιητικές τους ανταλλαγές. Οκτώ διαλόγοι που είναι και θεματικές ενότητες μιας κουβέντας που με όπλο την κρυπτική γλώσσα της ποίησης προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το παρόν.

Ο Δημήτρης Γκιούλος είναι συγγραφέας. Έχει, έως σήμερα, εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων. Τα «Δι’ άρλεκιν πάροντι και άλλες καταστάσεις…» (2011) και «Ο τροχός της τύχης» (2015) από τις εκδόσεις ΧΑΡΑΜΑΔΑ και το «Δώδεκα καρέ» (2012) από τις εκδόσεις Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.

Ο Κωνσταντίνος Παπαπρίλης – Πανάτσας είναι δημοσιογράφος, παρουσιαστής και αρθρογράφος. Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «~» από τις εκδόσεις ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟΝ. Παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή «Δίγαμμα» στην ΕΡΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: